Rambla Just Oliveras, 62

08901 L'Hospitalet de Ll.

933 370 002

infolh@cpulh.com

Compare Listings

Es manté vigent la Llei de Contenció de Preus de Lloguer

Es manté vigent la Llei de Contenció de Preus de Lloguer

El Consell de Ministres celebrat el (15/6/21) ha acordat presentar Recurs d’inconstitucionalitat contra la Llei 11/2020, del 18 de setembre, “de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes de lloguer d’habitatge i de modificació de la Llei 18/2007, de la Llei 24/2015 i de la Llei 4/2016, relatives a la protecció del dret a l’habitatge”, en vigor des del passat 22/9/2020.

A pesar que habitualment, la presentació del recurs va acompanyada de la suspensió cautelar de la norma impugnada, en aquesta ocasió, el mateix govern ha descartat fer ús de la suspensió, ja que com va avançar la Ministra d’Hisenda i Portaveu del Govern, Sra. María Jesús Montero, el Govern prepara una Llei estatal d’habitatge que recull molts aspectes de la Llei Catalana objecte de recurs.

Així doncs, fins que no es pronunciï el Tribunal Constitucional, el que pot trigar entre un i dos anys, la Llei de Contenció de lloguers continuarà sent aplicable en aquells Municipis on se sol·liciti la declaració de zona tibant d’habitatge.

Per tant, d’acord amb l’exposat, mentre no canviï la qualificació d’àrea amb mercat d’habitatge tibant que actualment té L’Hospitalet del Llobregat o el TC resolgui sobre la inconstitucionalitat de l’esmentada norma, tots els contractes que es formalitzin quedaran igualment subjectes a la contenció de preus, sent obligatori acompanyar, al contracte d’arrendament, el resultat de l’índex de preus de referència de lloguer consultat en la data.

En aquest sentit, donada la complexitat que implica la confecció del contracte de lloguer per aplicació de la vigent normativa, recomanem que al moment de formalitzar-lo comptin amb l’assessorament de professionals, per a evitar tan possibles problemes, com la imposició de les sancions que es poden derivar de la seva incorrecta aplicació.

Related posts

LIMITACIÓ TEMPORAL Y EXCEPCIONAL A L’ ACTUALITZACIÓ DE LES RENDES

El passat 31 de març de 2022 va entrar en vigor el Reial Decret 6/2022 de 29 de març, pel qual...

Continuar llegint

Convocatòria d’ajuts per a obres de rehabilitació que millorin l’eficiència energètica

La Generalitat ha publicat aquest 22 de Març la convocatòria que permet presentar la sol·licitud...

Continuar llegint

CAMPANYA DE LA RENDA I PATRIMONI 2021

A partir del  6 d’abril de 2022  i fins el 30 de juny de 2022 s'obre el termini de presentació...

Continuar llegint

Join The Discussion