Rambla Just Oliveras, 62

08901 L'Hospitalet de Ll.

933 370 002

infolh@cpulh.com

Compare Listings

La Generalitat anuncia memòria per a la declaració de determinats municipis de Catalunya com a zona de mercat residencial tensionat

La Generalitat proposarà al Govern central aplicar a 140 municipis, arreu de Catalunya, entre ells la ciutat de L’ Hospitalet del Llobregat, com zones de mercat tensionat residencial.

Què suposa aquesta declaració?

Aquesta declaració suposarà limitar els preus del lloguer que preveu la Llei estatal pel dret a l’habitatge, Llei 12/2023 de 24 de maig,

Segons les dades de la memòria en aquets 140 municipis hi viuen més de 6.000.000 de persones , el que representa un 80.6 % del total de la població de Catalunya.

 

Per justificar el compliment dels requisits per la declaració dels municipis com a zona de mercat residencial tensionat, vol dir que la càrrega mitjana del cost del lloguer o de la hipoteca al pressupost personal o de la unitat de convivència, més les despeses i subministraments bàsics, superi el 30% dels ingressos mitjans o de la renda mitjana de les llars, o que el preu de lloguer o compra de l’habitatge hagi experimentat els cinc anys anteriors a la declaració com a àrea de mercat d’habitatge tensionat, un percentatge de creixement acumulat d’almenys tres punts percentuals superior al percentatge de creixement acumulat de l’índex de preus de consum de la comunitat autònoma corresponent.

Per altre banda, la memòria manté la definició de gran tenedor, a la persona física o jurídica propietària de 10 habitatges o una superfície construïda de més de 1.500m2, excloent garatges i trasters”.

La Cambra estudiarà aquest acord d’iniciació del procediment per a declarar les zones de mercat tensional i el contingut de la memòria justificativa que l’acompanya i us mantindrem informats sobre les actuacions que es decideixi emprendre.

Més a prop, més Cambra

Related posts

LA GENERALITAT AMPLIA EL PRESSUPOST D’ AJUDES DELS FONS NEXT GENERATION AMB MÉS NOVETATS PER AFAVORIR PROJECTES DE REHABILITACIÓ I ACONSEGUI ELS OBJECTIUS MARCATS PER LA UE

PROGRAMES DE REHABILITACIO QUE ES BENEFICIEN : El 3 (ajudes a les actuacions de rehabilitació...

Continuar llegint

La cambra respon

Arran de la nova Llei per al Dret a l'Habitatge, el passat 26 de Maig, han estat moltes les...

Continuar llegint

Servei d’administració de finques

Saps que durant el 2022 i aquest 2023, només i 0.2 % dels habitatges llogats i finques...

Continuar llegint

Join The Discussion