Rambla Just Oliveras, 62

08901 L'Hospitalet de Ll.

933 370 002

infolh@cpulh.com

Compare Listings

El Parlament no ha validat el Decret Llei 9/2019 del Govern per regular els preus del lloguer

El Parlament no ha validat el Decret Llei 9/2019 del Govern per regular els preus del lloguer

El  Parlament de Catalunya no ha validat en la sessió del 26 de juny el decret llei 9/2019 del Govern que plantejava limitar el preu de lloguer. (Veure notícia de Maig 2019)

Aquest decret volia aplicar mesures de contenció en els preus dels lloguers d’habitatges a les àrees amb un “mercat d’habitatge tens”. El text establia que en aquestes àrees els preus per arrendament no poguessin superar el 10% l’índex de referència de preus del lloguer. La mesura no havia d’afectar inicialment els habitatges ja llogats, els nous o els rehabilitats, als quals es preveia aplicar diverses moratòries abans que fossin afectats per la contenció de preus.

La consellera de justícia, Ester Capella, ha demanat als grups en reiterades ocasions durant el debat que en permetessin la tramitació parlamentària com a projecte de llei. El text, però, no ha superat el debat de validació, en què és necessària la majoria simple de vots a favor, i ha quedat derogat. Aquesta és la primera vegada que el Ple deroga un decret llei promulgat pel Govern.

Ciutadans, PSC i PP diuen que excedeix les competències de la Generalitat. El govern ha intentat tenir el suport dels Comuns i la CUP, però no se n’ha sortit perquè aquestes formacions creuen que el decret queda curt.

La CUP i els comuns han votat en contra del decret. Ambdues formacions han criticat que l’índex de referència de la Generalitat per regular el preu del lloguer sigui el mercat actual i no la realitat de la població. Per tant, uns preus que consideren irreals i fruit d’una inflació a causa de la bombolla en el lloguer.

Per la seva banda, Cs ha titllat el decret de “restrictiu” amb el mercat i ha fet referència al dictamen del Consell de Garanties Estatutàries. Han qualificat el Decret llei de “mesura populista i demagoga”.

 

Related posts

La cambra respon

Arran de la nova Llei per al Dret a l'Habitatge, el passat 26 de Maig, han estat moltes les...

Continuar llegint

Servei d’administració de finques

Saps que durant el 2022 i aquest 2023, només i 0.2 % dels habitatges llogats i finques...

Continuar llegint

Evolució lloguer habitatge a la ciutat de L’Hospitalet

La falta d’ oferta de producte d’ habitatge al mercat i la demanda creixent, suposa un...

Continuar llegint

Join The Discussion