Rambla Just Oliveras, 62

08901 L'Hospitalet de Ll.

933 370 002

infolh@cpulh.com

Compare Listings

El Parlament no ha validat el Decret Llei 9/2019 del Govern per regular els preus del lloguer

El Parlament no ha validat el Decret Llei 9/2019 del Govern per regular els preus del lloguer

El  Parlament de Catalunya no ha validat en la sessió del 26 de juny el decret llei 9/2019 del Govern que plantejava limitar el preu de lloguer. (Veure notícia de Maig 2019)

Aquest decret volia aplicar mesures de contenció en els preus dels lloguers d’habitatges a les àrees amb un “mercat d’habitatge tens”. El text establia que en aquestes àrees els preus per arrendament no poguessin superar el 10% l’índex de referència de preus del lloguer. La mesura no havia d’afectar inicialment els habitatges ja llogats, els nous o els rehabilitats, als quals es preveia aplicar diverses moratòries abans que fossin afectats per la contenció de preus.

La consellera de justícia, Ester Capella, ha demanat als grups en reiterades ocasions durant el debat que en permetessin la tramitació parlamentària com a projecte de llei. El text, però, no ha superat el debat de validació, en què és necessària la majoria simple de vots a favor, i ha quedat derogat. Aquesta és la primera vegada que el Ple deroga un decret llei promulgat pel Govern.

Ciutadans, PSC i PP diuen que excedeix les competències de la Generalitat. El govern ha intentat tenir el suport dels Comuns i la CUP, però no se n’ha sortit perquè aquestes formacions creuen que el decret queda curt.

La CUP i els comuns han votat en contra del decret. Ambdues formacions han criticat que l’índex de referència de la Generalitat per regular el preu del lloguer sigui el mercat actual i no la realitat de la població. Per tant, uns preus que consideren irreals i fruit d’una inflació a causa de la bombolla en el lloguer.

Per la seva banda, Cs ha titllat el decret de “restrictiu” amb el mercat i ha fet referència al dictamen del Consell de Garanties Estatutàries. Han qualificat el Decret llei de “mesura populista i demagoga”.

 

Related posts

Projecte de Llei del Dret a l’Habitatge – Elements claus de la norma

El passat divendres 14/4/2023, mitjançant el suport dels grups parlamentaris d'Esquerra...

Continuar llegint

El desistiment de la compravenda immobiliària catalana per negativa de finançament d’entitat de crèdit

El Codi Civil Català article 621. 49 del C.C. Catalunya, estableix que al contracte d'arres la...

Continuar llegint

Actuacions d’una comunitat davant la petició de punts de càrrega per cotxes elèctrics

Aquesta situació serà cada cop més habitual, donat l' increment de vehicles elèctrics al mercat...

Continuar llegint

Join The Discussion