Rambla Just Oliveras, 62

08901 L'Hospitalet de Ll.

933 370 002

infolh@cpulh.com

Compare Listings

ELS HABITATGES SOSTENIBLES PODEN ARRIBAR A ESTALVIAR UN 80% EN ENERGIA I UN 40% EN AIGUA

ELS HABITATGES SOSTENIBLES PODEN ARRIBAR A ESTALVIAR UN 80% EN ENERGIA I UN 40% EN AIGUA

L’eficiència energètica en la construcció està captant l’atenció de molts sectors.

Fa uns anys va aparèixer el que es coneix com a “hipoteques verdes”, un tipus de finançament que afavoreix la compra, construcció o rehabilitació d’habitatges energèticament eficients (especialment les corresponents a les qualificacions A, B o C) mitjançant d’unes condicions preferents: tipus d’interès més atractius, diferencials més baixos, menors comissions,  requisits de vinculació menys exigents.

Encara que la seva oferta i demanda a Espanya és molt incipient, la proliferació d’aquest producte està ajudant al fet que la conscienciació mediambiental en el context de l’habitatge vagi en augment.

Segons els experts del sector, fomentar la compra, rehabilitació i edificació d’aquest tipus d’immobles, no només ajudaria a disminuir la despesa mitjana de les llars en més de 4.000 euros, també es reduiria la contaminació procedent del sector de la construcció, i que s’estima en un 40%

La normativa europea ja vigent, exigeix que de cara al 2020 tota obra nova es construeixi sota els estàndards de consum energètic “gairebé nul”, la qual cosa suposarà pels anys vinents uns moments molt importants per a la construcció d’habitatges sostenible.

Enumerarem  els avantatges:

Un valor de taxació més alt, menor consum i  més estalvi.

Un immoble que compleix amb els estàndards òptims d’eficiència,  garanteix un consum energètic fins a un 80% inferior al de l’habitatge tradicional, disminueix la demanda d’aigua en un 40%, redueix les despeses de funcionament i manteniment un 7%-8%  i a la vegada incrementa el valor  de taxació, per la qualitat de la seva construcció fins a un 25% en el cas de la rehabilitació.

Envoltant tèrmica òptima i sense filtracions d’aire. Consten d’una envoltant tèrmica  disposada d’aïllament tèrmic, sigui mitjançant de SATE o façanes ventilades i una fusteria d’altes prestacions (finestres de doble vidre, cambra d’aire, i vidres amb baixes emissions).

Instal·lacions eficients: calefacció, il·luminació i domòtica. Pel que fa a la calefacció hi ha diverses alternatives: calderes de biomassa, calderes de condensació, bombes de calor aire-aigua o calefacció per sòl radiant.

Pel que respecta a la  il·luminació, l’aposta  principal és l’ús d’elements de baix consum tipus halogen. A aquests components se solen afegir electrodomèstics de baix consum i paquets de domòtica que permeten l’automatització en l’ús de les instal·lacions.

Autosuficiència energètica i sistemes d’estalvi d’aigua. L’autosuficiència és una de les principals característiques, i s’aconsegueix gràcies a la col·locació de plaques fotovoltaiques, generadors eòlics, col·lectors solars, bombes de calor geotèrmiques, etc.

A la part relativa al consum d’aigua, alguns sistemes utilitzats  són limitadors de  cabal d’aigua a les aixetes,  vàters de doble descàrrega, sistemes de reutilització d’aigua de la dutxa i lavabo, etc.

Formes senzilles, compactes i orientació adequada. El disseny determina gran part del comportament tèrmic i acústic d’un immoble. Per això, en aquest tipus d’habitatges es decideix per formes senzilles i compactes, ja que les pèrdues d’energia es produeixen, especialment, via façanes i cobertes. Un altre aspecte important és l’orientació: en climes freds, s’orientarà cap al sud, i en climes càlids s’aprofitarà les ombres d’arbres o altres edificis per a mantenir els raigs de sol a ratlla. També solen afegir-se altres elements com a finestres ben dimensionades i localitzades, mecanismes per a evitar enlluernaments o guanys de calor no desitjat, sistemes d’aprofitament de la llum natural, etc.

 Ventilació diferent que garanteix la qualitat d’aire interior. Per a aconseguir-ho s’ha d’anar a un sistema de ventilació mecànica o natural que permet mantenir un ambient interior respirable i fresc, aportant aire que netegi, d’una banda, i eliminant els contaminants generats in situ, per un altre.

Materials respectuosos al llarg de la seva vida útil. Més enllà del seu origen natural, els materials utilitzats tenen un impacte ambiental reduït des de la seva producció, transport,  ús i eliminació. En el cas de rehabilitacions, s’aprofita part o la totalitat dels elements que componen la construcció original (fonamentació, murs de façana, envans…) o s’opta per la reutilització.

Les subvencions públiques per a adequació d’habitatges individuals o unifamiliars, posen l’objectiu en les obres per a millorar l’eficiència energètica i de sostenibilitat: com és la millora de l’aïllament de l’habitatge; tancaments, etc. (mireu l’informatiu de Gener de 2019, que ho podrà trobar en la nostra web: www.cpulh.com).

 

Si està interessat a conèixer més detall, pot sol·licitar visita telefònica, presencial o a través de correu electrònic, al Departament Tècnic,  per telèfon  93 337 00 02; 93 296 80 57, a l’ infolh@cpulh.com, o mitjançant la nostra web www.cpulh.com

Related posts

La cambra respon

Arran de la nova Llei per al Dret a l'Habitatge, el passat 26 de Maig, han estat moltes les...

Continuar llegint

Servei d’administració de finques

Saps que durant el 2022 i aquest 2023, només i 0.2 % dels habitatges llogats i finques...

Continuar llegint

Evolució lloguer habitatge a la ciutat de L’Hospitalet

La falta d’ oferta de producte d’ habitatge al mercat i la demanda creixent, suposa un...

Continuar llegint

Join The Discussion