Rambla Just Oliveras, 62

08901 L'Hospitalet de Ll.

933 370 002

infolh@cpulh.com

Compare Listings

LIMITACIÓ TEMPORAL Y EXCEPCIONAL A L’ ACTUALITZACIÓ DE LES RENDES

LIMITACIÓ TEMPORAL Y EXCEPCIONAL A L’ ACTUALITZACIÓ DE LES RENDES

El passat 31 de març de 2022 va entrar en vigor el Reial Decret 6/2022 de 29 de març, pel qual s’ adopten mesures urgents en el marc del Pla Nacional que dona resposta a les conseqüències  econòmiques i socials de la guerra a Ucraïna .

A QUINS CONTRACTES D’ ARRENDAMENT AFECTA A QUESTA MESURA? 

Als contractes d’ habitatge habitual signats amb posterioritat al 1 de gener de 1995 que compleixen l’ anualitat de la seva vigència en el període comprès entre el 31 de març i el 30 de juny de 2022.

PER TANT, QUEDEN EXCLOSOS ELS CONTRACTES DE RENDA ANTIGA Y ELS CONTRACTES D´US DIFERENT A HABITATGE: , LOCALS , CONTRACTES DE TEMPORADA ETC.

COM S’ APLICA AQUESTA MESURA?

Doncs arribat la data de revisió del contracte, el propietari/arrendatari podran pactar l’ increment de la renda.

En el cas de no arribar a un acord, en aplicació d’ aquesta normativa excepcional i temporal,  no es podrà actualitzar la renda aplicant el IPC pactat al contracte, s’ haurà d’ aplicar l’ Index de Garantia de Competitivitat.

COM AFECTA AQUESTA LIMITACIÓ :

PELS GRANS  TENIDORS :  és obligatori aquesta limitació. ES a dir, s’ imposa la obligació de pactar amb el llogater l’ actualització sense poder superar el que marqui l’ IGC  (2% màxim )

QUÈ SON GRAN TENIDORS? : La norma defineix als grans tenidors com a les persones físiques o jurídiques que siguin titulars de més de deu immobles urbans d’ ús residencial o una superfície construïda  de més de 1.500 m2 d’ ús residencia, excloent en tot cas garatges trasters.

PER EL PROPIETARIS QUE NO TINGUIN LA CONDICIÓ DE GRANS TENIDORS,  podran pactar lliurement amb els llogaters l’ increment de la renda, i si no arriben a cap pacte, s’ imposa el límit de no superar l’ IGC.

Related posts

La cambra respon

Arran de la nova Llei per al Dret a l'Habitatge, el passat 26 de Maig, han estat moltes les...

Continuar llegint

Servei d’administració de finques

Saps que durant el 2022 i aquest 2023, només i 0.2 % dels habitatges llogats i finques...

Continuar llegint

Evolució lloguer habitatge a la ciutat de L’Hospitalet

La falta d’ oferta de producte d’ habitatge al mercat i la demanda creixent, suposa un...

Continuar llegint

Join The Discussion